Många frågar sig hur det kan komma sig att Sidsjöloppet är gratis? Frågan är bra. Svaret är att vi vill att tävlingen ska vara gratis så att så många som möjligt ska kunna vara med, även den som har låg inkomst. Allt började ju spontant 2011 då några löpare sprang i mål i jeans och promenadskor. Vi vill att tävlingen ska fortsätta i samma anda.

Naturligtvis hade det inte varit möjligt utan ideellt arbete och sponsorer

En annan fördel med gratis är att vem som helst med vägarna förbi ska kunna bestämma sig på plats, dra på sig en nummerlapp och ta ett varv runt Sidsjön utan att behöva tänka på kostnaden. Ju fler, desto bättre. Vi har också insett att gratis gör att ungdomsföreningar och skolor kan anmäla hela lag till Sidsjöloppet, utan att det leder till betungande kostnader.

Det är så vi tänker, och det är så vi vill ha det. Naturligtvis hade det inte varit möjligt utan ideellt arbete och sponsorer. En av våra största sponsorer och samarbetspartners är Mitthem.

Vi har också insett att gratis gör att ungdomsföreningar och skolor kan anmäla hela lag till Sidsjöloppet

Vi är väldigt glada för att ha med Sundsvalls största bostadsbolag, som gör det möjligt för oss att växa och bli ett ännu bättre evenemang. Dessutom har vi Sveriges Radio P4 Västernorrland som samarbetspartner.

Agneta Bergqvist på Friskis och Svettis har lovat springa två lopp och hålla uppvärmningen den 25 maj.

P4 Västernorrland deltar med personal, ljudanläggning och en fantastiskt god stämning. Sundsvalls kommun upplåter platsen och hjälper till med praktiska detaljer inför loppet. Dessutom har vi med oss Bilda i ett samarbete kring Internationella festen och familjedagen. Sist men inte minst har vi Friskis och Svettis, som håller i uppvärmningen inför varje lopp. Med ett sådant lag så går det ju bara att vinna! Vi tackar och bockar och hälsar alla välkomna den 25 maj. Och glöm inte att anmäla er nu direkt. Även om vi uppmuntrar spontanitet så har vi ett tak på 500 deltagare.