Tävlings-PM Sidsjöloppet

Lördagen den 25 maj 2019

Sidsjöloppet består av tre olika lopp – Milen (10,2 km), Backen (1,7 km) och Varvet (3,1 km). Loppen tar tillvara de fantastiska förutsättningar som finns för löpning i Sidsjöns friluftsområde. Varje lopp avgörs i en dam- respektive herrklass och utöver de ordinarie loppen finns Knatteloppet för de allra minsta på en bana i start- och målområdet. Vill du delta utan tidtagning eller bara promenera så går det bra det förstås också bra. Välkomna!

ANMÄLAN

Anmälan gör du genom att klicka här. Att delta är gratis.

EFTERANMÄLAN

Efteranmälan kan göras vid målet på tävlingsdagen 25 maj från kl 9.00.

SKÄNK PENGAR TILL SPRINGHJÄLPEN

Sidsjöloppet är med i Springhälpen som arrangeras av SVT, Radiohjälpen och Sveriges Radio i syfte att minska den akuta hungern i världen.

Vårt mål är att samla in 5000 kronor och vi behöver din hjälp. Klicka på länken till vår digitala bössa och skänk en slant. Pengarna går direkt till Radiohjälpen.

Här är länken till Sidsjöloppets digitala insamlingsbössa:

https://bossan.springhjalpen.se/insamlingar/sidsjoloppet

Läs mer om Springhjälpen här.

MEDLEMSKAP

Du kan också stödja Sidsjöloppet genom att bli medlem i Internationella föreningen för 75 kr per år, eller 150 kr för en hel familj.

Swisha till 123 370 69 26 eller sätt in på plusgiro 736379-9.  

Märk insättningen medlemsavgift och ditt namn.

BANORNA

Milen (10,2 km) går två varv runt Sidsjön med en avstickare till Grodtjärn på varje varv. Löpningen runt sjön är flack. Stigningen upp till Grodtjärn är måttlig men kan uppfattas som ansträngande. Likaså kan det gå snabbt utför. Var snälla med varandra där ute. Varvet är 3,1 km och går ett varv runt sjön. Backen är ett regelrätt backlopp uppför Sidsjöbacken. På toppen vänder löparna nedåt och springer utför den nya pisten. Funktionärer kommer att finnas på plats längs med banorna som är markerade med plastband eller flaggor.

Bankartor hittar du på https://sidsjoloppet.se/webb/banorna/

TIDTAGNING

Alnö Race Teams system kommer att användas för tidtagning. Taggen delas ut till varje löpare tillsammans med nummerlappen. Taggen fäster du runt fotleden före start.

NUMMERLAPPAR

Nummerlappar hämtas fredagen den 24 maj kl 16.00 – 20.00 vid Sidsjöbacken. Du fäster  nummerlappen med säkerhetsnålar på bröstet. Säkerhetsnålar tillhandahålls av arrangören.

START OCH MÅL

Start och mål är beläget vid dalstugan i Sidsjöbacken. Här är starttiderna:

  • Milen, kl 10.00
  • Backen, kl 11.30
  • Varvet, kl 13.00

VÄTSKA

Vatten serveras i start- och målområdet. För löpare i Milen innebär detta att vätskestation finns efter ca 5 km. Löpare i Backen och Milen har tillgång till vätska före och efter målgång.

BEKVÄMLIGHETER

Det finns fyra toaletter på tävlingsområdet. Däremot finns det inga duschmöjligheter. Bad i sjön är möjligt från närliggande brygga eller på strand nedanför Sidsjöbacken. Servering av kaffe, te, saft och fikabröd sker under hela dagen. Det kommer även att finnas korv och bröd att köpa för egen grillning på grilltunnor i tävlingsområdet. Alla barn som deltar i Knatteloppet får glass och popcorn.

HÅLLBARHET

Medan du är här så vill vi passa på att berätta att Sidsjöloppet verkar för ett hållbarare samhälle. Därför tycker vi att det är det bra om ni försöker ta med er era förpackningar och annat som blir över efter en dag på tävlingsområdet. Om det inte går så kommer det förstås att finnas återvinningskärl på plats för källsortering. Med det sagt önskar vi er hjärtligt välkomna till Sidsjöloppet!

UPPLYSNINGAR / INFORMATION

Se www.sidsjoloppet.se eller Sidsjöloppet på Facebook

Om info saknas eller annat ärende, skicka e-post till info@sidsjoloppet.se

PROGRAM FÖR HELA DAGEN

9.00 Öppet för efteranmälning

9.45 Uppvärmning Milen, med Friskis och Svettis

10.00 Milen start

10.45 Uppvärmning Knatteloppet

11.00 Knatteloppet start

11.15 Uppvärmning Backen, med Friskis och Svettis

11.30 Backen start

11.45 Orientalisk dans, uppträdande Inger Johansson

12.00 Samtal om inkludering, leds av Sveriges radio P4 Västernorrland

12.30 Musikuppträdande, Wisam och Rola

12.45 Uppvärmning Varvet, med Friskis och Svettis

13.00 Varvet start

13.30 Prisutdelning Milen, Backen och Varvet

Hoppborg, 10.00 – 14.00

Kanotpaddling, 10.00 – 14.00

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *